sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Mikä on elämäsi tarkoitus?

Joskus kulkiessani ulkona kertomassa Jeesuksesta ihmisille, olen kysynyt heiltä: "Mikä on sun elämän tarkoitus?" Monenlaisia vastauksia on kyllä tullut, mutta yleensä ne ovat olleet melko surullisia. Melko Tyypillinen vastaus on ollut, että elämäni tarkoitus on pitää vaan hauskaa. Erään miehen tarkoitus oli saada leivottua pizza. Minulle tämä viestittää jotain siitä, että ihmiset eivät ole vaivautuneet miettimään koko asiaa, vaikka se on yksi elämän tärkeimmistä kysymyksistä. Haluan, että ihmiset miettisivät, mikä on heidän elämänsä tarkoitus. Miksi sinä olet täällä maailmassa, ja mikä on sinun elämäsi tarkoitus? Onko sinulla jotain erityisiä tehtäviä täällä? Mitä ne ovat?

Jos mietin hieman omaa elämääni, huomaan että elämältäni puuttui tarkoitus ennen kuin kohtasin Jeesuksen. Sitä oikeestaan tuli vaan mentyä virran mukana eteenpäin, eikä sen enempää mietittyä, millainen Jumala on. Shakkia pelatessakin halusi aina vaan voittaa, ja olla paras. Totta kai nykyäänkin haluaa voittaa, mutta lähtökohta on kuitenkin hieman eri. Olen ymmärtänyt sen, että vaikka olisin maailman paras pelaamaan shakkia, ei se antaisi minulle pysyvää onnea. Fiilis olisi ainakin hetkellisesti mahtava, mutta mitä sitten. Menestys harrastuksissa, ja ihmisten kunnioitus ei anna kenellekään ihmiselle yltäkylläistä elämää. Joku päivä maailman paraskin shakinpelaaja kuolee. Onko silloin hänen shakkitaidoillaan mitään merkitystä? Ei ole, silloin on kyse suuremmista asioista.

Aerobicin kaksinkertainen maailmanmestari Jouni Viitanen kertoi, että voitettuaan maailmanmestaruuden, hänelle tuli todella tyhjä olo. Hän oli varmasti satsannut tavoitteeseensa vuosia, ja sen eteen oli tehty valtavasti töitä, mutta tuloksena oli vain tyhjä olo. Viime keväällä luin uutisista entisestä maailmanmestarinyrkkeilijä Edwin Valerosta, joka vaimonsa murhasta syytettynä, teki vankisellissään itsemurhan. Todella surullista lukea tälläisestä, mutta ehkä se avaa hieman ymmärtämään, että ei menestys tuo ihmiselle onnea. Pysyvään onneen tarvitaan jotain suurempaa kuin vain muiden ihmisten kunnioitus.

Kohdattuani Jeesuksen ymmärsin, että elämälläni on todellakin tarkoitus. Minulla on Jumalan tehtävä kertoa ihmisille Jeesuksesta. Jokaisella uskovalla on sama tehtävä, Matt.28:18-20. Minulla on myös monia unelmia elämässäni. Haluaisin oppia soittamaan kitaraa ja pianoa. Ehkä joku päivä voin soittaa esimerkiksi jollain leirillä kitaraa. Yksi unelmani on myös mennä kaupungille soittamaan hengellisiä lauluja kitaralla. Minulla oli unelma koulumme rukouspiiristä, ja nyt se on toteutunut. Koulussamme pyörii rukouspiiri tiistaina ja perjantaina yhden välitunnin aikana. Nyt minulla on unelma, että Ouluun saataisiin nuorten uskovien katutiimi. Sekin unelma alkaa olla toteutumassa jollain tapaa, sillä joitain nuoria on saatu innostettua. Mutta paljon työtä on silläkin saralla edessä. Siinä jotain tehtäviä omasta elämästäni, mutta kiinnitän nyt katseen sinuun ja kysyn: "Mitä tehtäviä sinulla on?"

Monet ihmiset kulkevat tässä maailmassa sellaisessa valheessa, että kuoleman jälkeen ei ole elämää. Eräs biologian opettaja valehteli oppilaalle, oppilaan kysyttyä mitä tapahtuu kuolemamme jälkeen. Opettaja vastasi: "Kuoleman jälkeen laitetaan kaks metriä multaa päälle, ja kaikki loppuu siihen." Kuinka valitettavaa onkaan, että viattomalle oppilaalle syötettiin opettajan toimesta tälläistä pajunköyttä. Voi olla, että kyseinen opettaja vilpittömästi uskoi siihen, että kuoleman jälkeen kaikki loppuu, mutta niin ei kyllä tapahdu. Tuntuu, että nykypäivänä monet nuoret ovat jollain tapaa aivopesty, kun heti 7-vuotiaasta lähtien heille aletaan koulussa opettamaan evoluutiota, ja sitä että Jumala ei ole olemassa. Kun sitä tarpeeksi monta vuotta jankataan lapsille, lapset uskovat sen ja heidän on todella vaikeaa enää kyseenalaistaa omia uskomuksiaan.

Jos kuoleman jälkeen ei tosiaan ole mitään, silloinhan meillä ei ole mitään tarkoitusta täällä. Itsemurhan tekijän käy aivan yhtä hyvin kuin vaikkapa presidentin. Exit laulaa: "Niin moni hukkunut on suohon helppojen vastausten, ja liuta loppumaton on tyhjänpuhujien." Helppoja vastauksia tämä maailma on pullollaan, mutta jaksatko vaivautua miettimään mikä on oikeasti totta. Jokainen saa uskoa mihin haluaa, mutta jokainen ei kuitenkaan ole oikeassa. Haluatko etsiä elämällesi tarkoitusta vai tyydytkö yleisiin mielipiteisiin? Itse ainakin haluan selvittää mikä oikeasti pitää paikkansa enkä uskoa suoraan sitä, mitä esimerkiksi biologian tai uskonnon tunnilla kerrotaan.

Niin moni ihminen kulkee maailmassa ilman mitään tarkoitusta tai päämäärää. Haluan olla kertomassa näille ihmisille, että on olemassa Jumala, jolla on sinun elämälläsi todellakin tarkoitus. Jumalalla on elämällesi valtavasti suunnitelmia. Joku tulee ehkä kysymään minulta, että millaisia suunnitelmia juuri minun elämääni varten on. Voin vastata, että miksi kysyt sitä minulta etkä Jumalalta. Jumala haluaa olla meihin yhteydessä, sentähden Jeesus on kuollut syntiemme puolesta, jotta synnin rikkoma yhteys saataisiin jälleen kuntoon.

Nyt kehoitan sinua, että mieti edes hetki millaisia tarkoituksia elämälläsi on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti