torstai 7. huhtikuuta 2011

Tänään tarvitaan muutos!

Eduskuntavaalit lähestyvät. Kaikki puolueet puhuvat muutoksesta. Kaikki lupaavat muuttaa tämän maan paljon paremmaksi paikaksi elää. Kaikkein suurinta muutosta lupailevat Perussuomalaiset. Mutta mikä puolueista saa aikaan muutoksen? Onko se muutos parempaan vai huonompaan?

Tuossa pari viikkoa sitten, kun olin taas tapani mukaan perjantai-iltana kertomassa Jeesuksesta Oulun kaduilla, juttelin erään 90-vuotiaan herrasmiehen kanssa. Juttelimme melko pitkään, ja meillä oli hyvät keskustelut. Tuli ilmi, että hän on aikanaan käynyt samaa koulua kuin minä käyn nyt eli Oulun Lyseota. Puhuimme paljon siitä, kuinka paljon Suomi on muuttunut siitä ajasta, kun hän oli nuori.

Kun tämä mies aikanaan kävi Lyseota, heillä oli tapana joka aamu kokoontua puolen tunnin hartaushetkeen juhlasaliin kuulemaan opetusta Jumalasta ja rukoilemaan. Siihen aikaan Suomessakin Jumalaa kunnioitettiin suuresti. Sanotaan, että sota-aikana presidentti käski koko kansaa kääntymään Jumalan puoleen. Osa presidenteistäkin on siis ollut uskovaisia. Mutta miten on asian laita nykyään? Nykyään ihmistä, joka kertoo innokkaasti Jeesuksesta pidetään ihmehihhulina. Jumalaa ei enää kunnioiteta, ja uskovista kirjoitetaan vihamielisesti mediassa. Jari Tervo heittää Raamatun lattialle Uudisvuodossa, ja pilkkaa kirjoituksillaan Jumalaa ja uskovia. Tälläistä käytöstä pidetään vielä ihan normaalina. Entä jos joku uskova kertoo oman mielipiteensä asioista. Miten siihen suhtaudutaan?

Monet perusarvot on nyky-yhteiskunnassa romutettu esimerkiksi avioliitto ja vanhempien kunnioitus. Nykyään yli puolet avioliitoista päättyy eroon. Avioliitto on ihana asia, mutta tilastot kertovat puolestaan, kuinka suuresti ihmiset sitä nykypäivänä kunnioittavat. Ihmisistä on tullut entistä rikkinäisempiä, eikä se ole mikään ihme tämän yhteiskunnan keskellä. Lapset eivät enää kunnioita omia vanhempiaan samalla tavalla kuin ennen. Kouluissa lapset ja nuoret pomppivat opettajien silmille. Yläasteella opettajille haistatellaan eikä sääntöjä noudateta. Tästä kärsivät sekä nuoret että vanhemmat ihmiset.

Tuntuu, että ihmisillä ei ole enää mitään rajoja. Kuka täällä voi enää sanoa mikä on oikein ja mikä on väärin, kun kaikki ovat vain ihmisten omia tulkintoja ja mielipiteitä. Jokainen tehköön rajat itselleen. Valitettavasti homma ei kuitenkaan toimi näin. Ihmiset lyövät jatkuvasti vain päätä seinään, jos kukaan ei aseta mitään rajoja.

Pienille lapsille kerrotaan yleensä, miten tulee käyttäytyä, jotta heistä kasvaisi kunnon ihmisiä. Heille annetaan tietyt pelisäännöt tätä elämää varten. Lapselle perustellaan, miksi tietyt säännöt ovat olemassa. Kaikkia asioita lapsi ei kuitenkaan välttämättä ymmärrä aivan heti vaan kapinoi vastaan. Yleensä iän ja kokemuksen myötä lapsi kuitenkin tajuaa, että säännöt ovat täysin järkeviä. Monessa mielessä me ihmiset olemme kuin pieniä lapsia. Jumala on antanut meille pelisäännöt elämää varten Raamatussa. Joskus saatamme kysellä, miksi Jumala on antanut meille jotain tiettyjä sääntöjä. Jos kuitenkin mietimme Jumalan antamia sääntöjä, huomaamme niiden olevan meille parhaaksi. Kyllähän Luoja tietää asiat paremmin kuin luotu.

On selvää, että tässä maassa tarvitaan muutosta. Nykyinen trendi ei saa enää jatkua. Exitin laulussa nimeltä "Muutos" lauletaan: "Tänään tarvitaan muutos, täyskäännös sydämiin. Tarvitaan muutos, uusi suunta kompassiin. Tarvitaan muutos, suursivous sydämiin. Tarvitaan muutos, ullakolta kellariin. Tarvitaan muutos, jonka Jeesus aikaan saa." Siinä se ratkaisu on pähkinänkuoressa. Tarvitaan Jeesuksen aikaansaama muutos. Ihmisten tulisi jälleen kääntyä Jumalan puoleen, ja antaa hänen tehdä meissä todellinen muutos. Jumala antaa meille rajat, joita me tarvitsemme. Itse emme voi tätä maata muuttaa, mutta Jumala voi. Emme voi muuttaa edes itseämme tarpeeksi, mutta sekin on Jumalalle mahdollista. Ja kaikki on mahdollista sille, joka uskoo. Annetaan Jeesuksen tulla meidän elämän herraksi. Annetaan hänen tehdä muutosta meissä ja meidän ympärillä.

8 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Nykyään ihmistä, joka kertoo innokkaasti Jeesuksesta pidetään ihmehihhulina.

    Tuntematon pysäyttää sinut kadulla ja alkaa kertomaan innokkaasti Manfredista, jolla oli taikavoimia. Muun ohessa Manfred heräsi kuolleista ja elää nyt taivaassa isänsä Conradin oikealla puolella. Conrad loi maailman. Jokainen joka uskoo Manfrediin saa kuoleman jälkeisen elämän. Havaintoja M:n tai C:n tueksi ei ole. Olemassaolo päätellään novellikokoelmasta, jonka tuntematon kertoo olevan tuhansia vuosia vanha. Totta tietysti joka sana...

    Mikä on kantasi ? Onko kertomuksen tuntematon jotain muuta kuin ihmehihhuli ?

    VastaaPoista
  3. Jos havaintoja M:n tai C:n tueksi ei ole niin miksi ihmeessä hän selittää niistä kenellekään? Jos tuo tarinasi tuntematon tosiaan tulisi juttelemaan minulle, kertoisin hänelle, että tänä päivänä Jumala haluaa tulla hänen elämäänsä. Jumala haluaa olla elävässä yhteydessä tämän "tuntemattoman" kanssa.

    Syy miksi uskovia pidetään ihmehihhuleina on se, että tämä maailma palvelee Saatanaa eikä elävää Jumalaa. Itse haluan olla palvella Jumalaa.

    VastaaPoista
  4. Hei Roope!

    Löysin blogisi ihan vahingossa. En kerennyt perehtymmään vielä mitenkään paremmin, mutta ajattelin ilmottaa että eksyin tänne.



    -Jonna, katutiimistä

    Ps. Tsemppiä keskiviikon koitokselle, tuun kuuntelemaan jos saan kaverin mukkaan! :)

    VastaaPoista
  5. Jos havaintoja M:n tai C:n tueksi ei ole niin miksi ihmeessä hän selittää niistä kenellekään?

    Oli tarkoitus sanoa, että ulkopuolisen silmin homma vaikuttaa epäilyttävältä, mutta tuntematon kylläkin on varma asiastaan. Hänellähän on "todisteita", jotka on hän auliisti valmis jakamaan. Kas näin ikään:
    - Juoppo alkoi palvomaan Conradia. On siitä lähtien ollut raitis. Siispä Conrad on olemassa.
    - Unennäky-yönä Conrad ilmestyi minulle. Ja valveillakin olen usein kuullut hänen äänensä. Conrad on olemassa, ei kai minulla muuten näitä havaintoja olisi ?
    - Musiikkiyhtye, nimeltään vaikkapa Eksit, laulaa Conradista ja Manfredista. Siispä he ovat olemassa. Conradin veressä voima on -biisi on klassikko.

    Jos tuo tarinasi tuntematon tosiaan tulisi juttelemaan minulle, kertoisin hänelle, että tänä päivänä Jumala haluaa tulla hänen elämäänsä.

    Entä kun tuo tuntematon ei ole erityisen kiinnostunut kuuntelemaan asiaasi ? Ääntään korottaen hän kertoo nyt sinulle hieman "todellisesta Conradista". Kirjoituskokoelmastaan hän löytää vaivatta oikean kohdan. Mikäli et välittömästi liity Manfredin palvojiin, joudut helvetin tuleen ikiajoiksi. Tee parannus !

    Syy miksi uskovia pidetään ihmehihhuleina on se, että tämä maailma palvelee Saatanaa eikä elävää Jumalaa.

    Tarjolla olisi myös maanläheisempiä selitysmalleja.
    (a) Syy hihhuliuteen on uskovissa itsessään.
    (b) Syy on asiassa sinänsä.

    Kohdalla (a) on tarkoitus sanoa, että kiihkoilut ja tasapainottomuudet eivät yleensä tuo kannatusta olipa ajettu asia mikä tahansa.

    Kohta (b) puolestaan viittaa siihen, että rauhallinen ja "objektiivisen selostavakaan" tapa ei tuo kannatusta, mikäli jäljelle jää loogisia aukkoja ja hämärrystä. Mikäli joku kuitenkin tällaista on valmis nielemään, häntä pidettäneen yksink... vaikkapa ihmehihhulina.

    VastaaPoista
  6. Toivon ja rukoilen, että voisit kohdata Jeesukset. Jos ihminen päättää, että en usko, vaikka mitä tapahtuisi, niin ei Jumala ketään siihen pakota. Anna Jeesuksen tulla elämääsi, hän kyllä tulee! Ei sun tarvi Jeesukseen sen takia uskoa, että mää hänestä sulle selitän. Voit itse tuntea hänet henkilökohtaisesti.

    VastaaPoista
  7. "Ennen vanhaan" meno oli tosi pahaa nykyaikaan verrattuna. Otan esimerkkinä keskikoulun alaluokkien uskonnon opettajani. Myöhemmin hänestä tuli kirkkoherra. Keskikouluni vastasi nykyisen peruskoulun luokkia 5-9.

    Uskonnon opettajallani oli joka tunnilla tapana itkettää luokan tyttöjä. Erään kerran hän komensi minutkin seisomaan pulpettini viereen. Joko en osannut miellyttää häntä tai sitten en osannut juuri häntä miellyttävällä tavalla vastata hänen kysymyksiinsä, koska hän alkoi ivaamaan ja pilkkaamaan minua.

    Ikävä kyllä Suomessa ei edelleenkään ole erotettu valtiota uskonnoista. Sellaisetkin henkilöt, jotka eivät ole valtionkirkon jäseniä, joutuvat verotuksen kautta kustantamaan loiseläjien lystinpitoa.

    VastaaPoista
  8. Huonosti perusteltua rändöm-läppää.

    VastaaPoista