sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Jokainen kelpaa Jeesukselle

Itseäni on puhutellut valtavasti se muutos, mikä tapahtuu Raamatussa kerrottavasta Paavalista. Ennen kuin Paavali kohtasi Jeesuksen hän oli täynnä vihaa ja murhanhimoa. Hän piti itseään todella hyvänä ihmisenä ja luuli kiivailevansa Jumalan puolesta. Paavali kuitenkin vainosi kristittyjä eli Jumalan lapsia. Hänen ollessaan matkalla Damaskokseen vangitsemaan kristittyjä, Paavalin elämä muuttui radikaalisti. Jeesus ilmestyi Paavalille Damaskokseen vievällä tiellä, ja tämän jälkeen hän jatkoi elämäänsä uskossa todelliseen Jumalaan. Paavalin sydämestä katosi se viha ihmisiä kohtaan, joka hänellä oli ollut. Nyt hän halusi rakastaa! Paavali lähti kertomaan Jeesuksesta ihmisille, ja Jumala käytti häntä voimallisesti loppuelämänsä aikana. Paavali kirjoitti suuren osan Uuden Testamentin kirjeistä, ja kiersi kertomassa Jeesuksesta tuhansia kilometrejä.

Tämä kertomus on tosi, ja se kertoo kuinka kenestä tahansa, voi tulla Jumalan lapsi. Se muutos, joka ihmisessä tapahtuu hänen tullessaan uskoo näkyy myös muille. Siitä Jumalan rakkaudesta, jonka ihminen saa kokea uskoessaan Jumalaan, hän haluaa kertoa muillekin ihmisille. Miksi pitää hyvää asiaa piilossa?

Paavali kirjoittaa kirjeessään Timoteukselle: "Tämä sana on varma ja vastaanottamisen arvoinen: Kristus Jeesus on tullut maailmaan pelastamaan syntisiä, joista minä olen suurin." Paavali ei siis sano, että Jeesus olisi tullut pelastamaan vain hyviä ihmisiä. Jumala haluaa, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden (1.tim.2:4). Jumalan luokse saa jokainen tulla juuri sellaisena kuin on. Hän haluaa eheyttää meitä. Jos armoa riitti Paavalille, joka oli syntisistä suurin, sitä riittää varmasti myös sinulle.

Jukka Leppilammen laulussa Minun käteni soi kerrotaan, kuinka hän menee näyttämään likaisia, synnin tahraamia käsiä Jumalalle. Arvaa, mikä oli Jumalan reaktio, kun syntinen ihminen tuli hänen eteensä. Laulu jatkuu seuraavasti: "Näin Luojani silmissä kyyneleet, en jälkeäkään syytöksestä. Anna minulle kädet likaiset, minä tahdon ne hoitaa ja pestä." Jumala ei syytellyt ihmistä hänen heikkoudestaan tai huonoudestaan, vaan halusi auttaa. Ja tämän ihmisen elämä muuttui! Nyt hän haluaa antaa kätensä Jumalan käyttöön.

Eräs pitkään uskossa ollut ystäväni sanoi kerran, että mitä pidempään hän on uskossa, sen syntisempi hän huomaa olevan. Tämä johtaa hänet kerrasta toiseen ristin juurelle, jossa kaikille ihmisille tarjotaan armoa. Hän saa luottaa siihen, että herran armo riittää. Sen takia Jeesus tuli maailmaan, ja kuoli ristillä, jotta meillä olisi elämä. Tämä on Jumalan pelastussuunnitelma syntisille ihmisille. Jumala rakastaa meitä, vaikka olisimme epäonnistuneet elämässämme. Hän haluaa tulla jokaisen ihmisen elämään, ja muuttaa sen parempaan. Kannattaa antaa Jeesukselle mahdollisuus omassa elämässä. Sitä päätöstä ei varmasti kadu.

16 kommenttia:

  1. Eräs pitkään uskossa ollut ystäväni sanoi kerran, että mitä pidempään hän on uskossa, sen syntisempi hän huomaa olevan.

    Oletko pohtinut moisen lausuman taustaa ?

    VastaaPoista
  2. Ehkä sitä oppii pikku hiljaa ymmärtämään, että omilla teoilla ei koskaan voi tulla sen pyhemmäksi tai taivaskelpoisemmaksi. Ymmärtää, että ei tarvi puristaa, sillä pelastus tulee armosta. Jeesus ei rakasta meitä hurskaiden tekojemme tähden vaan, koska hän itse on rakkaus. Ei Jumalan rakkautta ansaita teoilla.

    VastaaPoista
  3. Kryptinen vastaus.

    Olisiko selkokielistä versiota ?

    VastaaPoista
  4. Koitan esimerkin kautta avata asiaa.

    Todistin yhelle sukulaispariskunnalle Jeesuksesta, ja siitä miksi jokainen tarvitsee häntä. Kerroin, että jokainen on tehnyt syntiä eli rikkonut Jumalaa vastaan. Siksi jokainen ihminen on syntinen ja tarvitse Jumalalta syntien anteeksiantamusta. Tämä pariskunta alkoi tiukasti väittämään, että me emme ole koskaan tehneet edes kärpäsellekään pahaa. Jos nyt joskus jotain pientä, mutta silloinkin he ovat pyytäneet anteeksi. Mihin he muka anteeksiantoa tarvitsivat, kun ovat niin hyviä ihmisiä. Eiväthän täydelliset ihmiset tarvitse Jeesusta. Ainoa ongelma on se, että vain Jeesus itse on täydellinen.

    Sitten tämä uskova kaveri. Hän tiesi rikkoneensa Jumalaa vastaan useita kertoja. Hän ei lähtenyt peittelemään omia virheitään, vaan myönsi heikkoutensa.

    Eli taustalla on se, että tämä kaveri ei pullistellut olevansa itsessään vain jotain suurta. Ainoa mihin hän pystyi tarrautumaan oli Kristuksen armo. Nyt luultavasti viimeistään aukeni?

    VastaaPoista
  5. Tämä pariskunta alkoi tiukasti väittämään, että me emme ole koskaan tehneet edes kärpäsellekään pahaa. Jos nyt joskus jotain pientä, mutta silloinkin he ovat pyytäneet anteeksi.

    En tunne ko. henkilöitä, mutta arvelen, että ovat puhuneet totta.

    Sitten tämä uskova kaveri. Hän tiesi rikkoneensa Jumalaa vastaan useita kertoja. Hän ei lähtenyt peittelemään omia virheitään, vaan myönsi heikkoutensa.

    Niin ikään arvelen, että nämä "virheet" tai "heikkoudet" ovat tosiasiassa jotain hyvin pientä. Ja näin ollen siinä, että uskova kaveri "myöntää heikkoutensa" on kyse jostain muusta.

    Eli taustalla on se, että tämä kaveri ei pullistellut olevansa itsessään vain jotain suurta.

    Tulkintani mukaan myöskään mainittu pariskunta ei väittänyt olevansa mitään suurta.

    Nyt luultavasti viimeistään aukeni?

    Aukeni. Mutta varmistan vielä. Pätee siis
    1. kristilliseen vakaumukseen kuuluu pitää itseään syntisenä ja kelvottomana ?
    2. on paikallaan "myöntää heikkoutensa" ts. oma sikamaisuutensa on syytä kertoa myös muille ?

    VastaaPoista
  6. 1.Jokainen on syntiä tehnyt eli on syntinen ihminen. Jeesuksen veri voi kuitenkin pestä ihmisen synneistä, jolloin hänestä tulee täysin kelvollinen Jumalalle. Jumala on valmis antamaan anteeksi ihmisen tekemät synnit.

    2.Kun ihminen tajuaa, että ei selviä ilman Jumalaa, hän myöntää riittämättömyytensä Jumalan edessä. Ihminen myöntää tarvitsevansa Jeesusta. Yleensä siinä vaiheessa, kun ihminen saa kokea sen kuinka paljon Jumala rakastaa häntä, hän alkaa kertomaan siitä myös muille. Hän ei halua pitää hyvää piilossa. Tässä vaiheessa ihminen tuskin haluaa pullistella omalla hyvyydellään tai korottaa itseään. Hän haluaisi, että mahdollisimman moni muukin voisi tulla Jumalan yhteyteen. Tuskin omaa sikamaisuuttaan tarvii sen enempää korostaa kuin ennenkään.

    VastaaPoista
  7. Kovin on vaikeaselkoista huttua.

    Palataan tähän väliin "juurille" ts. ensimmäiseen kommenttiin.

    Eräs pitkään uskossa ollut ystäväni sanoi kerran, että mitä pidempään hän on uskossa, sen syntisempi hän huomaa olevan.

    Mikä sai ystäväsi lausumaan kerrotulla tavalla ?

    (a) Normaali itsekehu. Uskovaisten keskuudessa synnintuntoa pidetään arvossa. Jos siellä arvostettaisiin autoja, hän olisi kertonut kuinka hienon kiesin omistaakin.
    (b) Keittiöpsykologia. Uskovaisen kuuluu ulkoistaa hyvyytensä - vain Jumalalla saa olla sellaisia kuin viisaus, rakkaus, kyky oikeudenmukaisuuteen, jne. Luovutettuaan parhaat osansa pois, hänen kuuluu rukoilla takaisin sitä, mikä oli hänen alunperinkin. Mutta ei hän niitä koskaan kuitenkaan saa. Vuosien mittaan hän sitten alkaa tuntea itsensä yhä syntisemmäksi.

    Mitäpä mieltä olet näistä selitysmalleista ?

    VastaaPoista
  8. Kuulostaa melko kaukaa haetulta. Ei-uskovilla on kyllä taipumusta keksiä mitä hullunkurisempia teorioita, jotta he voisivat perustella itselleen ettei Jumalaa ole. Mutta itseään siinä vain huijaa. Parempi avata silmät totuudelle. Uskoontulon jälkeen tuntui siltä kuin joku olisi ottanut laput pois silmiltä ja näin maailman aivan uudessa valossa.

    VastaaPoista
  9. Kuulostaa melko kaukaa haetulta.Ei-uskovilla on kyllä taipumusta keksiä mitä hullunkurisempia teorioita, jotta he voisivat perustella itselleen ettei Jumalaa ole.

    Pohdinta kohdistui ystäväsi lausumaan. Jumalan olemassaoloa/olemattomuutta ei aprikoitu.

    Mutta mikäpä estää siirtymästä aiheesta toiseen. Luettele
    (i) sellaisia hullunkurisia teorioita, joita ei-uskovat ovat keksineet perustellakseen, ettei Jumalaa ole
    (ii) sellaisia loogisesti aukottomia ja tosiasioihin nojautuvia teorioita, joilla uskovat perustelevat Jumalan olemassaolon

    VastaaPoista
  10. No, luetellaan muutama todistus Jumalasta. Raamatun yliluonnolliset profetiat ja niiden toteutumiset, Raamatun ihmeet, uskovien yliluonnolliset johdatukset elämässä, ihmeparantumiset, valtavat muutokset ihmisten elämässä pienen ajan sisällä, Jumalalta tulleet tiedon sanat täysin tuntemattomaan ihmiseen liittyen, rukousvastaukset, luonto, Jeesuksen ylösnousemus... ja listaa voisi jatkaa loputtomiin. Todistuksia Jumalasta on niin valtavasti.

    Oli todistus sitten mikä tahansa niin aina sieltä löytyy joku teoria, (mahdollisesti joku aivan ufoteoria) millä ei-uskova yrittää vesittää Jumalan olemassolon. Mutta miksipä yrittää väistellä totuutta, joka on kuitenkin pakko hyväksyä jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  11. Oli todistus sitten mikä tahansa niin aina sieltä löytyy joku teoria, (mahdollisesti joku aivan ufoteoria) millä ei-uskova yrittää vesittää Jumalan olemassolon.

    Pyysin antamaan esimerkkejä hullunkurisista teorioista ja tyydyt vain kertaamaan, että sellaisia on.

    Mitäpä jos ottaisit "no, luetellaan muutama todistus Jumalasta" -listaltasi jonkun seikan ja kertoisit, millä ufoteorialla sitä vastaan on käyty.

    Mainittu lista, sivumennen sanoen, herättää kysymyksiä. Oletko varma, että listasi jokainen asia täyttää luettelointipyynnön reunaehdot (looginen aukottomuus ja tosiasiapohja) ?

    VastaaPoista
  12. Jumala ilmestyi Moosekselle palavassa pensaassa. Jumalan tuli ei kuitenkaan polttanut poroksi sitä pensasta. Miksi? No, siellä oli pakko olla tulikärpäsiä! :) Myös Punaisen meren jakamista on kiistetty useilla eri tavoilla.

    Alkuräjähdys yhdistettynä evoluutioteoriaan on tietysti tunnettu teoria. Onhan sellaisen teorian laatiminen aika paljon mielikuvitusta vaatinut, mutta pakkohan ateistin on joku teoria keksiä. Onhan niitäkin tyyppejä ollut, jotka ovat luontoa tutkiessaan tajunneet, että ei kaikki ole vain sattumaa vaan Jumalan luomaa.

    Yliluonnolliset muutokset ihmisten elämissä pyritään selittämään luonnollisella tavalla, mikä johtaa huvittaviin selittelyihin.

    Tuskin on kovin hedelmällistä lähteä luettelemaan sen enempää näitä juttuja. Maailmassa tapahtuu paljon yliluonnollisia asioita. Jos niitä pyrkii selittämään luonnollisella tavalla, se kuulostaa lähinnä hölmöltä. Paras on siis vain hyväksyä todellisuus, eikä turhaan lähteä kiistämään tosiasioita.

    VastaaPoista
  13. uskominen olisi turhaa jos jumala olisi tosiasia

    VastaaPoista
  14. Alkuräjähdys yhdistettynä evoluutioteoriaan on tietysti tunnettu teoria. Onhan sellaisen teorian laatiminen aika paljon mielikuvitusta vaatinut, mutta pakkohan ateistin on joku teoria keksiä.

    Tiede etenee koko ajan ja tiedon kasvaessa aiempia teorioita täsmennetään tai ne kokonaan hylätään ja tilalle tulee uusi, joka entisiä paremmin selittää havaitut tosiseikat.

    Tämän prosessin seurauksena ovat syntyneet myös teoriat alkuräjähdyksestä ja evoluutiosta. Ne nauttivat kannatusta yksinkertaisesti siksi, että ne ovat havaintojen parhaat selittäjät tällä hetkellä.

    Ateismin tai muidenkaan katsomusten "salaliittoa" tieteen edistysaskeliin ei tiedetä liittyvän.

    Onhan niitäkin tyyppejä ollut, jotka ovat luontoa tutkiessaan tajunneet, että ei kaikki ole vain sattumaa vaan Jumalan luomaa.

    Tiedeyhteisö on siitä ankeaa porukkaa, että siellä vaaditaan todisteita. Jos väittää "Jumala loi", pitäisi sitten näyttää toteen. Toistaiseksi ei ole onnistunut.

    Yliluonnolliset muutokset ihmisten elämissä pyritään selittämään luonnollisella tavalla, mikä johtaa huvittaviin selittelyihin.

    Mitä nämä yliluonnolliset muutokset ihmisten elämissä ovat ?

    VastaaPoista
  15. Entiset murhamiehet tulevat uskoon ja alkavat kertomaan Jeesuksesta. Ennen he olivat sielunvihollisen käytössä, mutta nyt Jeesus on heidän elämänsä herra. Enää he eivät ole täynnä katkeruutta tai víhaa vaan rakkautta. Esimerkkinä Late Johansson, josta tuli muutama kuukausi sitten dokumentti neloselta.

    Monet ihmiset, jotka ovat olleet kiivaimpia Jumalanpilkkaajia alkavatkin levittämään ilosanomaa Jeesuksesta, kun ovat saaneet kokea Jumalan kosketuksen elämässään. Jumala pystyy muuttamaan ihmisen sydämen aivan totaalisesti parempaan.

    Kun ihmiset saavat kokea Jumalan Hengen kosketuksen ensimmäisen kerran, he monesti sanovat en ole koskaan saanut kokea mitään vastaavaa. Valtava ilo ja kiitos Jumalaa kohtaan täyttää sydämen. Viime perjantaina yksi tyyppi tuli uskoon ja hänkin sanoi, että mulla on tosi nyt hyvä olla.

    VastaaPoista
  16. En osaa pitää yliluonnollisena muutoksena sitä, että ihminen alkaa kertomaan juttuja.

    VastaaPoista