keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Jumalan pelastussuunnitelma

Kävin tuossa viime viikolla lainaamassa kirjastosta muutaman levyn hengellistä musiikkia. Yksi niistä oli legendaarisen Pro Fiden tekemä levy Tupla. Yhden kappaleen nimi on Ristin alla, ja sen inspiroimana päätin kirjoittaa jotain ajatuksia Jumalan pelastussuunnitelmasta.

Joulun sanoma oli, että maailmaan on syntynyt vapahtaja. Tämä tarkoittaa, että maailmaan on syntynyt henkilö, joka tulee vapauttamaan ihmiset synnin orjuudesta. Joku olisi voinut luulla, että tämä henkilö, joka vapauttaa ihmiskunnan synneistä syntyy hieman loisteliaammassa paikassa kuin jossain seimessä. Tulevalle vapahtajalle ei ollut tilaa edes paikallisessa majatalossa. No, Jeesus tulikin lihaksi palvellakseen ihmisiä. Jeesus tiesi, mikä oli hänen tehtävänsä ollessaan lihassa.

Noin 30-vuotiaana Jeesus aloitti julkisen toimintansa. Jeesus kulki määrätietoisesti paikasta toiseen, ja toi avun apua tarvitseville. Hän opetti kansaa ja teki myös monenlaisia ihmeitä: paransi sairaita, pienestä määrästä ruokaa riitti syötäväksi tuhansille, vapautti riivajien vaivaamia jne. Monenlaista hyvää hän sai aikaan. Mutta kaiken aikaa hän tiesi, miksi hän oli tullut maailmaan. Kuollakseen ristillä kaikkein häpeällisimmän kuoleman, ihmisten pilkattavana.

Jotkut ihmiset lähtivät kyllä seuraamaan Jeesusta, mutta fariseukset ynnä muut johtomiehet eivät pitäneet hänestä lainkaan. He halusivat murhata Jeesuksen. Nämä korkeassa asemassa olleet miehet saivat kansan kääntymään tätä miestä vastaan, jonka sanottiin olevat juutalaisten kuningas. Ylipapit kiihottivat kansaa ja lopulta ihmiset huusivat yhteen ääneen Pilatukselle: "Ristiinnaulitse!"

Ne, jotka olivat aluksi lähteneet seuraamaan Jeesusta murehtivat, että näinkö tässä nyt sitten kävi. Esimerkiksi opetuslapset voihkivat Jeesuksen kohtaloa. Joku opetuslapsista saattoikin todeta Aimo Nivaskaa mukaillen: "Me on hävitty tää peli." Opetuslapsien silmät eivät olleet vielä avautuneet, että todellisuudessa tämä on Jumalan suunnitelma. Ristillä Jeesus voitti synnin orjuuden. Jeesus nousi kuolleista ja voitti kuoleman.

Kun Jeesus kuoltuaan ilmestyi ihmisille, he alkoivat pikkuhiljaa ymmärtämään, että näin tässä pitikin käydä. Heidän silmänsä avautuivat. Jeesuksen kuolema ristillä olikin ennustettu jo vuosisatoja etukäteen. Siitähän Jeesus itsekin puhui opetuslapsille useita. Tuolloin he eivät vain vielä ymmärtäneet, miksi hänen tuli kuolla ristillä. Jeesus kuoli ristillä, jotta ihmisillä olisi elämä. Hän kuoli, koska me olemme epäonnistuneet. Hän kuoli ihmisten heikkouden tähden.

Yhdessä melko suorasanaisessa laulussa lauletaan seuraavasti: "Ei elämä ole vain haavetta unta. Taivas tai kadotus. Elämä tai kuolema. Totista totta tää on, se pitäs tajuta. Sinä ja minä, me tarvitaan Jeesusta. Jumalan karitsa, hän yksin pelastaa. Ikinä kestä et Jumalan edessä ellet ole pesty Jeesuksen veressä... Tahdon kaikille julistaa Jeesus elää ja pelastaa. Jeesus Kristus, Hän on herra!" Kun Jeesus tulee takaisin maan päälle, hän ei enää synny pikkuvauvana seimeen. Tuolloin hän tulee maailmaan kuninkaana. Kenen joukoissa sinä haluat seistä? Onko syntisi jo pesty Jeesuksen veressä?

2 kommenttia:

  1. Hyvä juttu, näinhän se on. Jeesuksen ristinsovitustyö on punainen lanka halki Raamatun. Suosittelen kaikille Raamatun lukua, maailman paras kirjakokoelma. Haluan seisoa Jeesuksen, voittajan puolella :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kaikille Raamatun lukua, maailman paras kirjakokoelma.

    Olen lukenut koraanin. Mielestäni se oli samaa tasoa raamatun kanssa.

    Miksi raamattu olisi maailman paras kirjakokoelma tai edes parempi kuin koraani ?

    VastaaPoista